Co to je dotyková lampička?

Opravdu krásná lampička na noční stolek je tzv. "dotyková lampička". Už podle názvu je celkem jasné, jak funguje. A co potom, když vidíte, jak to funguje. 

Noc je tmavá a při náhodném probuzení, pokud si potřebujete rozsvítit, nemusíte hledat vypínač na lampičce nebo na kabelu. Stačí ji jen nahmatat a ona hned reaguje. Taková lampička se rozsvěcí krokově, tedy se zvyšujícím se počtem dotyků ruky s kovovou částí lampičky dojde ke zvýšení intenzity světla. Po čtvrtém dotyku se zpravidla zhasne. Rozsvěcení probíhá jako příjemné, postupné. Že by se rozvášnila na plný výkon a museli jste ji rychle krotit, to není tento případ.

Takto funguje se světelnými zdroji typu obyčejná žárovka nebo halogenový světelný zdroj. V poslední době se dodávají nové verze takové lampičky, které dokáží zpracovat i LED žárovku, jako adekvátní světelný zdroj. Při prvním dotyku se rozzáří na úplné maximum, s dalším dotykem svítí méně a méně. Jen při poslední fázi zhasnutí je vlákno natolik málo rozzářené, že by mohlo dojít k záměně, zda zhasnutá je nebo není. Jde o zvyk a nebo si lampičku raději více zkontrolovat.

Nemůžeme ale potvrdit, že by takto fungovala každá dotyková lampička s každým světelným zdrojem typu LED. Ty co jsme zkoušeli, fungují. Ale výrobců je mnoho a nemůžeme garantovat, že to bude fungovat s každým. Jde o kompatibilitu.

 

 

Mezi velmi oblíbené lampičky patří ty kovové ve tvaru pohárů a s textilním stínidlem. Prodáváme ty od výrobce z Anglie. 

dotyková-stolni-lampicka-pikomal-obchod-svitidla  dotyková-stolni-lampicka-pikomal-obchod-svitidla-květ-akrylovy