Malá lampička a zástrčka z Anglie

Jak to tak bývá, anglický výrobce svítidel vyrábí svítidla zejména pro Anglii. A v této zemi je na spotřebičích typická "anglická" koncovka.

Někdy se opravdu stane, že dodá placatou evropskou vidlici, která přesně odpovídá barvě kabelu. je zapasovaná a zalisovaná pevně a řádně. Protože ji nechal pro Evropu vyloženě vyrobit. Je to svítidlo, co není určeno pro anglický trh. Tím je myšleno právě tento kus, nikoli model.

Stává se ale poměrně často, že se o své zásoby dělí. O ty anglické. A na těchto svítidlech je právě anglická koncovka. Tu on odstraní a nasadí na ni evropskou placatou vidlici. Rozdíl je v tom, že už to není tak hezky zalisované a zapravované. A navíc je potíž, že tyto náhradní vidlice, na které to předělávají, jsou pouze bílé nebo černé barvy. Jiné se prostě nevyrábějí. 

Angličané barvu příliš neřeší, jsou zvyklí na tu svou koncovku, který je na 95% bílé barvy. Ale nechali si poradit a alespoň dávají na transparentní, bílý a šedý kabel koncovku bílou. A na černý, zlatý a hnědý kabel koncovku černou.