Příběh stylu jménem Tiffany

Celý příběh má velký začátek před více než sto lety. Ano, skutečně tak dlouho se těší obrovské oblibě barevná paleta sklíček.

Sklíček skládaných ručně do kovového korzetu a zde jsou zaletované tekutým kovem. Krásné světelné šperky. Obzvlášť výrazné při večerním rozsvícením.

Šperky s využitím světla. To je technika, kterou vymyslel a použil šperkař Luis Comfort Tiffany. Podle něj se tato technika jmenuje a takto jsou známé tyto vyráběné doplňky a stínidla po celém světě.

Čím drobnější kousky a čím složitější dekor, tím dražší a hodnotnější svítidlo. V současné době se mnoho výrobců zabývá výrobou novodobých verzí starých dekorů. A mnoho dalších se inspiruje.

Svítidla opravdu hodnotná, jsou vyráběná ze skutečného skla. Barevné střepy jsou skládané do dekoru a takový dekor obsahuje od 44 po 632 kousků. Stínidla jsou maštěná olejem. A proto při vybalení stačí otřít do bavlněného hadříku přebytek oleje. Každý střep je totiž obalený do měděné pásky, aby na ní dobře držela tavenina. Tekutým kovem se pak spojí do tvaru na formě, která přesně souhlasí s konečným tvarem stínidla.