RNDr. Petr Zajíček fotograf

Se značkou Pikomal spojil své dobré jméno RNDr. Petr Zajíček. Jeho jméno je v současné době proslavené zejména ve spojitosti s jeskyněmi, odbornými publikacemi a krásnými fotografiemi.

Jeho dlouhodobé zkušenosti, zejména s focením v podzemí, dovedly tohoto významného a známého fotografa až na velmi citlivou hranici vnímání světla a absolutní tmy. Dokáže se světlem tak pracovat, až dosáhne těch nejjemnějších nuancí těch nejjemnějších stínů. Dokáže zachytit hloubku obrazu. Jeho citlivé nastavení oka, vnímání a práce s nastavením světel, kompozice, ve spojení se špičkovou technikou, propojenou fantazií, dává výsledné fotografii ten pocit, že je v ní ještě něco víc, než vyfocený objekt.

Každou fotografii, kterou od něj vidíte, cítíte jako blízkost, pocit, že tohle důvěrně znáte, nutí vás pátrat očima a hledat další detaily. Nad takovou fotografií se zastavíte, přemýšlíte, proč vás tak okouzlila. Co je v ní za tajemství. Co je to za magii.

Všechny fotografie jsou tak pečlivě a dobře nafocené. Úpravy v následných programech dělá jen minimální. Je to proto, aby zůstala v plné míře zachována realita. Reálný obraz, jaký skutečně lze vidět.

Je to fotograf, co dokáže nafotit realitu stejně jako umění. Neobává se výzev jako je vyfotit automobil, stroj, starožitnost, dokument, artefakt, interiér, exteriér domu, produkty, lesknoucí se předměty. V jeho fotografiích je vždy nápad, srdce a duch.

Pokud máte zájem o práci tohoto fotografa ať už pro spolupráci nebo jen pro obdiv jeho díla, kontaktujte nás.

RNDr.Petr-Zajicek-spisovatel-fotograf-badatel