Lampička na noční stolek

Lampička na noční stolek

Znáte to. V noci, když je tma, rozespalý člověk se špatně v prostoru orientuje. A taky možná nechce vzbudit někoho, kdo s ním v jedné místnosti spí. Lampička na nočním stolku může být skvělý pomocník.

Kdo je zvyklý na to, že sáhne, nahmatá kabel, a po něm rukou jede směrem lampě, narazí jistě pohmatem na vypínač, který zkrátka přepne do druhé polohy, než je. A je rozsvíceno. Je hodně druhů malých lampiček, které jsou hezké, vejdou se i na malý stolek a ještě i svítí dostatečně, tedy dost, aby člověk viděl, a málo, aby to bylo rušivé.

Jiný případ je, když se rukou nahmatá přímo základna lampičky. Už jen dotykem se aktivuje světelný zdroj a lampička se rozsvítí. Krokově se pak dá zhasnout. Tedy opakovaným dotykem. To jsou dotykové lampičky a jsou jen některé druhy, které vyžadují specifický světelný zdroj, aby vše fungovalo tak, jak je popsáno.

A pak jsou lampičky, kde je vypínač přímo na těle svítidla. Tam je to celkem jasné. Nemusí to být úplně lampička, může to být i nástěník, co se přisadí na stěnu a svítí za hlavou. Ale to už není ta správná lampička na noční stolek.


lampička bílá (250 × 250 px)  lampička modrá (250 × 250 px)  lampička zelena (250 × 250 px)  


dotykova lampa (250 × 250 px)  dotykova lampa-1 (250 × 250 px)