Mít svůj styl

Mít svůj styl, to vyžaduje hodně péče a pozornosti.

Všechno se koupit nedá. Při pořízení nové věci, pokud má dobře sloužit, je důležité připustit, že každá věc potřebuje náležitou péči a servis. Uvedu příklad. Boty. Jsou krásným doplňkem každého outfitu.

Není až tak problém, že jsou trochu poškrábané a že mají pokrčené špičky. To říká okolí: "Mám je ráda a nosím je ráda. Starám se o ně, vidíš? Jsou pořád čisté a nakrémované. A Když je vezme někdo jiný do ruky, voní. Mám je ráda a budu je mít hodně dlouho."

Se svítidlem je to úplně stejné. Když se vybalí z krabice, smontuje a nechá se od elektrikáře nainstalovat, tím celá péče o svítidlo rozhodně nekončí. Jednou za čas potřebuje otřít od prachu a očistit sklo. Prachem totiž zajde. A když je v místě, kde se vyskytují i pachy a páry, drží nečistoty na svítidle jako přilepené. Ano, jde to očistit a člověk si poradí. Jde o tu pozornost. Udělat to tak často, aby svítilo krásně po celý rok a ne jeden měsíc po úklidu. Odstranit hmyz, pavučiny, prach a očistit žárovku. Malé pravidelné údržby nesou velké výsledky. Násobí to dobrý dojem a pocit ze světla

Styl je jako komunikace. Čím lepší a důslednější je, tím je ostatním otevřenější a lépe ho ostatní čtou. A čím je srozumitelnější, tím méně se musí vysvětlovat.

AUTOR: Dagmar Toušková

 

bambus-zen-s-m  bambusovy-zaves (300 × 533 px) - tapeta červeno-zelena  bambusovy-zaves (300 × 533 px)