Světlo do kuchyně

Panelák? Světlo do kuchyně?

 

Klasika nad stůl v kuchyni. Možnosti jsou omezené prostorem zejména v panelových domech. V panelech si moc poradit nelze a vývod nad stolem je zpravidla již instalován.

I přesto může ke kuchyňské lince v typickém rozvrhu a designu zdárně sekundovat svítidlo vhodné nad jídelní stůl. Za tím účelem jsou pěkné závěsy se stínidlem o průměru kolem 25 až 35cm. Ostatní doladí pěkná záclona a sladěný ubrus.

Pro vyznavače kovové kuchyňské linky lze doporučit svítidlo se skleněným stínidlem, případně odlehčené drátěné. Kovové by šlo jistě také, nejlépe v nějaké výrazné barvě, než je linka. Přeci jen už je toho kovu, jako materiálu, příliš pohromadě.

Dřevěná a textilní stínidla jsou také moc pěkná, jen jsou v kuchyni v panelových domech trochu náročnější na údržbu. Hodila by se spíše pro oddělený jídelní kout.

Při dřevěném základu kuchyňské linky bude také moc pěkné sklo a drát. A kovové stínidlo to krásně oživí. Výběr je na vás. Sladit takové věci je malé umění a jistě si u něj užijete svou kreativní chvilku.

autor: Dagmar Toušková

 

kuchynske-svitidlo-nad-stul-jidelni-obchod-svitidla-pikomal  svitidla-s-industrialnimi-prvky-obchod-svitidla-pikomal  svítidla-z-přírodního-materiálu-pikomal-obchod